Kongres & Wellness Hotel PARTIZÁN
Kongres & Wellness Hotel PARTIZÁN

Boh stvoril vodu, ale človek víno

Pri ochutnávke vína slovenskej značky Pereg budeme naozaj cítiť božské schopnosti človeka, ktorý dokáže  premeniť  svoje znalosti spojené so skúsenosťami i odvahou na kvalitný slovenský produkt v podobe opojného moku. Ten sa zrodil z úrodnej pôdy Malých Karpát.

Pre milovníkov vína nie je táto značka neznáma. Vo vinárstve Pereg sa spája jednoducho kvalita, remeselná poctivosť  a originalita. Hlavnou oblasťou, ktorej sa vo vinárstve venujú, je výroba vín z arónie čiernoplodej a vín z čiernych ríbezlí. „Víno z ovocia -  ponúka konzumentovi nový, v mnohých prípadoch dosiaľ nepoznaný zážitok“, hovorí Mário Hegedüs, výkonný riaditeľ vinárstva Pereg.

Tieto vína získali niekoľko cenných medailí z výstav. Víno z čiernych ríbezlí získalo  zlatú medailu a aj titul šampión výstavy Devínsky strapec 2011, Cabernet Sauvignon 2011 Rosé – striebornú medailu a Rizling rýnsky – bronzovú medailu. Podľa Mária Hegedüsa je veľmi ťažké povedať, ktoré víno je to „top“.

Keď pracujete s vínom,“ hovorí Mário: „ a trávite nad jeho výrobným procesom mnoho dní, nocí, víkendov, stojí vás to veľa síl a vkladáte do toho všetko, čo máte, aby ste dosiahli výsledný efekt. Každé vínko sa stáva takým vašim dieťaťom, ktoré máte radi a každý jeho úspech, či väčší, alebo menší, vás nesmierne teší.“ 

 

Auto: Slavomíra Vlasová

Foto: archív vinárstva Pereg

Celý článok nájdete vo vydaní magazínu TRENDY BÝVANIE (december - január 2014).

24.1.2014