Boh stvoril vodu, ale človek víno
SLOVENSKO / V I N Á R S T V A
Pri ochutnávke vína slovenskej značky Pereg budeme naozaj cítiť božské schopnosti človeka, ktorý dokáže premeniť svoje znalosti spojené so skúsenosťami i odvahou na kvalitný slovenský produkt v podobe opojného moku. Ten sa zrodil z úrodnej pôdy Malých Karpát.
Pre milovníkov vína nie je táto značka neznáma. Vo vinárstve Pereg sa spája jednoducho kvalita, remeselná poctivosť a originalita. Hlavnou oblasťou, ktorej sa vo vinárstve venujú, je výroba vín z arónie čiernoplodej a vín z čiernych ríbezlí. „Víno z ovocia - ponúka konzumentovi nový, v mnohých prípadoch dosiaľ nepoznaný zážitok“, hovorí Mário Hegedüs, výkonný riaditeľ vinárstva Pereg.
Tieto vína získali niekoľko cenných medailí z výstav. Víno z čiernych ríbezlí získalo zlatú medailu a aj titul šampión výstavy Devínsky strapec 2011, Cabernet Sauvignon 2011 Rosé – striebornú medailu a Rizling rýnsky – bronzovú medailu. Podľa Mária Hegedüsa je veľmi ťažké povedať, ktoré víno je to „top“.
„Keď pracujete s vínom,“ hovorí Mário: „ a trávite nad jeho výrobným procesom mnoho dní, nocí, víkendov, stojí vás to veľa síl a vkladáte do toho všetko, čo máte, aby ste dosiahli výsledný efekt. Každé vínko sa stáva takým vašim dieťaťom, ktoré máte radi a každý jeho úspech, či väčší, alebo menší, vás nesmierne teší.“
Auto: Slavomíra Vlasová
Foto: archív vinárstva Pereg
Celý článok nájdete vo vydaní magazínu TRENDY BÝVANIE (december - január 2014).
24.1.2014
- Prihlásiť sa pre odoslanie komentárov