Keď je varenie potešením
Pracovná doska v kuchyni je miesto, s ktorým prichádzame do kontaktu dennodenne. Podľa veľkosti a dispozičného riešenia býva často najväčšou plochou v kuchyni. Keďže sa na nej vykonávajú najrôznejšie činnosti, je pochopiteľné, že sú na ňu kladené vysoké nároky. Nie len funkčné, ale aj estetické.
Odolnosť voči mechanickému zaťaženiu je podmienka ktorú by mali spĺňať všetky pracovné dosky. Nikto predsa nechce, aby si jeho doska odniesla jazvu z akéhokoľvek kulinárskeho boja. Hygiena je kritérium s ktorým sa ráta automaticky.
Nemáme však na mysli iba vzťah medzi potravinou a pracovnou doskou, ale aj následné čistenie pracovného miesta. Kvalita a estetika sú kritéria do veľkej miery ovplyvnené finančnými možnosťami. Našťastie konkurencia a veľkosť trhu spôsobujú, že aj za relatívne málo peňazí dostanete kvalitnú muziku.
Ako už bolo naznačené, dnešný trh ponúka širokú paletu materiálov a dokáže uspokojiť viac či menej náročných zákazníkov.
Autor: Mgr. art. Júlia Kaštierová
Foto: Cornwall Glass, Electrolux, Louise Carter, KB Kitchens
Celý článok nájdete v tlačenom vydaní magazínu TRENDY BÝVANIE - január 2014
- Prihlásiť sa pre odoslanie komentárov